• infrapanelek egyenletesen helyezkednek el a fűtendő helyiségek mennyezetén.

Ezzel a technikával elérjük, hogy nem egy nagyteljesítményű hősugárzó működik valamelyik eldugott sarokban, hanem ez a nagy teljesítmény van szétosztva a lakás teljes területén. Mindenhol egyenletes lesz a hőmérséklet.

  • A hagyományos elektromos fűtéssel szemben a beépítendő teljesítmény kb. egyharmad résznyi.

  • Átmeneti időszakban ősszel és tavasszal nem kell elindítani a nagyteljesítményű lassú felfutású fűtési rendszert./radiátor,padlófűtés stb./

Az infrapanelekkel egy-egy helyiség gyorsan befűthető.

  • Infrasugárzással melegít. Működő infrapanelek esetén  a hőérzet 2-3 oC –kal magasabb a levegő hőmérsékleténél.
  • A szabályozás minőségi pontossága, csak annyi energiát használ fel, amennyire feltétlenül szükség van. Minden helyiség a funkciójának és a használati idejének megfelelően programozva.
  • Az energiatakarékosság leglátványosabb formája a templom padsor fűtés.

A templom nagy alapterületű, nagy belmagasságú épület, amit csak időszakonként használnak. A templomok hatalmas légterének felfűtése óriási energiát igényel, ami nagy üzemeltetési költségekkel jár.

A Suntherm infrapaneles megoldásnál nem kell fűteni a templom légterét, a padsorokban ülőket közvetlenül melegítik a hőpanelek. A padsorokba szerelt hőpaneleket soronként működtetjük/központi vagy helyi/ kézi kapcsolással. A templom telítettségétől függően csak annyi padsort kell bekapcsolni, amennyit épp  használnak. A sorok bekapcsolásakor  a hőpanelek időállandóját  figyelembe kell venni, ami kb. 15-20 perc.

Padsorokat  használat előtt fél órával ajánlatos bekapcsolni. Ez az idő elegendő arra, hogy a hőpanelek elérjék az üzemi hőmérsékletüket, és ezáltal a padsorok átmelegedjenek.

Példa:

4 méter hosszú 10 padsoros hajó üzemeltetési költség számítása:

Egy padsorba 3 db 220W-os infrapanelt kell beépíteni. Összteljesítmény 660W.

660W x 10 sor = 6600W= 6,6 KW

Üzemidő heti 2 óra

6,6KW x 2 óra = 13,2 KW/h

Éves fűtési energia / KW/h/

13,2 KW/h x 52 hét = 687 KW/h

Éves fűtés költség 40 Ft/ KW/h áron számolva

687KW/h x 40 Ft = 27.487 Ft