A suntherm infrapanel, egy tábla alakú fűtőtest, olyan kialakítással, hogy a fűtő oldalán az energiaáramlás maximális, a hátsó inaktív felületen pedig minimális legyen. Ez az igény a működő oldalra ragasztott kerámia szemcsékkel, és a hátsó oldalon lévő minőségi hőszigeteléssel és a reflekciós hőtükör segítségével érhető el. A jól megformált keret, kielégíti a termékkel szemben támasztott esztétikai elvárásokat, elősegíti a rögzítést és biztosítja a termék hő-és elektromos szigetelési tulajdonságait. A működő felülete lehet többféle színű, mely esztétikusan beleilleszkedik a környezetébe. 

SUNTHERM hőpanel szerkezete

 1

musz

Az infrapanel nem tartalmaz fűtőszálat /nincs cekasz/ ezért élettartama nagyon hosszú idejű.

Nincs benne olyan alkatrész, ami miatt meghibásodhatna. Gyári garancia 60 hónap.  

Az aktív fűtő felület, egy úgynevezett fűtőelem, melynek hosszanti oldalán, közel a szélekhez, teljes hosszban egy-egy elektróda helyezkedik el. Az elektródák között félvezető vegyi anyag a vezető réteg, mely két elektromosan szigetelő anyag közé van bepréselve. Az infrapanel teljes felületén vezeti az áramot.

A megszilárdult vegyi vezető réteg, hosszú idejű tartós működés közben sem szárad ki.

Az infrapanel aktív fűtő felülete kvarcréteggel van felérdesítve. Ezzel a technikával adott geometriai korlátokon belül megnövekedik a sugárzás intenzitása, amitől az infrapanel hatásfoka megközelíti a 100 %-ot. A Suntherm infrapanelek felületi hőmérséklete 90-110 oC és a hosszú hullámú infra tartományban működnek.

A Suntherm elektromos infrasugárzó hőpanel /infrapanel/ elektromosan kettős szigetelt.

/földelni tilos!/

IP54